Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що у зв'язку з намірами української влади добитися миру на Донбасі ніякої капітуляції і здачі національних інтересів не буде.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні, яке транслювалося в ефірі українських телеканалів.

Читайте такожЗеленський звернувся до українців: Київ не підписував жодних урік з "ЛДНР" (відео)

Відео дня

Він наголосив, що на зустрічі лідерів чотирьох країн "Нормандського формату" будуть обговорюватися шляхи припинення війни на Донбасі. "Чи буде там підписуватися новий закон про особливий статус? Ні! Цей закон діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон. Чи будемо ми його самі розробляти і швидко приймати? Ні! Ми напишемо його разом у співпраці та публічному обговоренні з усім українським суспільством, не перетнувши жодної "червоної лінії", - заявив президент.

Глава держави додав, що ні про яку капітуляцію України не йдеться. "Отже, ніякої капітуляції, ніякої здачі національних інтересів України, ніяких "договорняків" та глобальних кроків без згоди народу України. Лише повернення людей і наших територій, повернення полонених і повернення миру. Попереду у нас довгий і складний шлях до вирішення цієї проблеми, і ми повинні пройти його разом, і тут нам потрібна єдність", - наголосив Зеленський.