фото flickr.com/elentir

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Стеф Блок наголошує, що його країна не дозволить послабити санкції Європейського Союзу проти Російської Федерації без належної реалізації Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Блок сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у Києві.

"Впродовж п'яти років Україна стикається з абсолютно необґрунтованим і неприйнятним порушенням її кордонів з боку Російської Федерації. Дозвольте мені вас запевнити, що Нідерланди залишаються непохитними у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України", - заявив Блок.

Відео дня

Читайте такожЄС може послабити санкції проти Росії в разі прогресу на зустрічі "нормандської четвірки" - журналіст

Він зазначив, що сьогодні відвідав біля Михайлівського собору Стіну пам'яті полеглих за Україну, щоби вшанувати жертв "жахливого конфлікту" на Донбасі.

"Перелік імен на цій стіні не повинен надалі зростати. Для того, аби цього досягти, необхідною буде певна форма діалогу як на політичному рівні, так і між людьми", - наголосив Блок.

Також він заявив, що діалог не означає, що треба поступитися цінностями. "Нідерланди не визнають анексію Криму і не дозволять послабити санкції ЄС проти Російської Федерації без реалізації Мінських угод", - наголосив Блок.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський обговорив з міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефом Блоком питання співпраці сторін щодо завершення розслідування та проведення судового процесу у справі про збиття літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній".