У новому законі про особливий статус не йтиметься про автономію Донбасу / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у новому законі про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей не йтиметься про їхню автономію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

"Ми не можемо в цьому законі говорити про автономію", - наголосив президент.

Відео дня

Він зазначив, що є багато компромісів у гуманітарних питаннях, які будуть винесені на публічне обговорення, зокрема, про регіональний статус російської мови.

Зеленський вкотре наголосив, що в новому законі не буде перейдено жодної "червоної лінії". "Я думаю, що будуть ще якісь питання, пов'язані з відносинами між тимчасово окупованими територіями і РФ. Я впевнений, що з того боку ми будемо чути це... Давайте почуємо, а потім будем ухвалювати рішення. Ми не підписуємо закон про особливий статус, якого немає в "нормандському форматі", і це повинні розуміти всі", - підкреслив Зеленський.

Читайте такожШтайнмаєр відреагував на критику своєї формули по Донбасу

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент заявив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий порядок самоврядування Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

Президент підкреслив, новий закон Верховна Рада розроблятиме в тісній співпраці та при публічному обговоренні із суспільством і в ньому не буде перейдено жодної "червоної лінії".

Сьогодні, 10 жовтня, під час прес-марафону Зеленський ще раз наголосив, що новий закон про особливий статус винесуть на розгляд ВР тільки після публічного обговорення.