Дональд Трамп / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп встав на захист свого адвоката Рудольфа Джуліані після того, як в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що прокурори розслідують можливе порушення колишнім мером Нью-Йорка законів про лобіювання під час його діяльності в Україні.

Читайте такожУ США відкрили справу через діяльність Джуліані в Україні - ЗМІ

У Twitter Трамп назвав Джуліані «легендарним знищувачем криміналу» і «чудовим адвокатом», пише НВ.

Відео дня

«Отже, тепер вони переслідують легендарного "руйнівника криміналу "і найвеличнішого мера в історії Нью-Йорка Руді Джуліані. Іноді він може здатися трохи грубим, але він також відмінний хлопець і чудовий адвокат. Таке одностороннє полювання на відьом відбувається в США. Глибинна держава (англ. deep state - теорія, згідно з якою в США існує скоординована група державних службовців, які впливають на державну політику без оглядки на демократично обране керівництво). Соромно!», - написав Трамп.

Про розслідування Федеральних прокурорів Нью-Йорка щодо Джуліані писала газета The New York Times з посиланням на два джерела. Як сказано у матеріалі, слідчі вивчають, чи причетний він до відсторонення колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

Джуліані заперечує порушення закону зі свого боку, однак визнав, що він і його партнери працювали з українськими прокурорами для збору потенційно компрометуючої інформації про Йованович, а також про сина колишнього віце-президента Джозефа Байдена.

Розслідування проводиться в рамках справи проти двох соратників Джуліані Льва Парнаса та Ігоря Фруман. Їх заарештували цього тижня за звинуваченням у фінансуванні виборчої кампанії та незаконних пожертвуваннях конгресмену.

За даними NBC News, Фрумана і Паранаса схиляв до усунення Йованович колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко.