Учасники маршу "Ні капітуляції" вимагають від Зеленського йти до перемоги у війні на Донбасі або подати у відставку / фото УНІАН

Учасники маршу "Ні капітуляції", які у День захисника України пройшлися колоною центральними вулицями Києва, вимагають від президента України Володимира Зеленського йти до перемоги у війні на Донбасі або подати у відставку.

Як передає кореспондент УНІАН, приблизно впродовж години організатори маршу, учасники російсько-української війни на Донбасі виступали зі сцени на народному віче, яке відбулося на Майдані Незалежності.

Після цього вони провели мітинг біля Офісу президента.

Відео дня

Читайте такожБудівлю Офісу президента обклеїли наліпками "Ні плану Путіна" і "Ні формулі Штайнмаєра" (фото)

Так, ветеран російсько-української війни на Донбасі, представник громадської організації "Справа Громад" Олександр Погребинський заявив, що відведення українських військ на Донбасі (розведення військ від лінії розмежування на Донбасі - УНІАН) не є нормальною ситуацією.

У цей момент учасники маршу почали викрикувати, що відведення військ - це ганьба.

При цьому Погребинський звернувся до Зеленського і міністра закордонних справ Вадима Пристайка та інших представників української влади щодо того, що перед тим як приймати рішення про відведення військ, треба подивитись в очі матерям загиблих українських воїнів. "Подивитись і сказати, що та кров, яка була ними пролита в Широкиному, Золотому та в інших містах Донецької та Луганської області, була (пролита) даремно", - наголосив він.

Також Погребинський сказав, що просить Зеленського передати керівнику Офісу президента Андрію Богдану вимогу від добровольців, вибачитись перед тими українцями, які 6 жовтня виходили на Майдан за слова, що нібито там відбувався проплачений мітинг.

"Пане Зеленський, або ви рухаєте країну до перемоги, або ви подаєте у відставку", - додав він.