Ілюстрація REUTERS

Генеральна прокуратура України розпочала три кримінальні провадження за фактами розкрадання бюджетних коштів в оборонній сфері.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, провадження відкриті за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах).

Читайте такожРябошапка розповів, коли ГПУ перетвориться на Офіс генпрокурора

Відео дня

Зокрема, сьогодні, 15 жовтня, за результатами опрацювання здобутих у встановленому законом порядку відомостей зареєстровано кримінальне провадження за фактом розкрадання колишніми високопосадовцями спільно з службовими особами підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів при виконанні державного оборонного замовлення з виготовлення 152-мм боєприпасів для артилерійської системи "Гіацинт".

Крім того, згідно з повідомленням, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного використання бюджетних коштів при виготовленні 82-мм міномету "Верба" та розпочато досудове розслідування за фактом закупівлі бронемашин Oncilla польської компанії Mista за завищеними цінами.

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України.