Корчевніков приїхав у Київ / Фото: UA: Крим / Facebook

Російський ведучий на каналі «Росія-1» і гендиректор телеканала «Спас», що належить Російській православній церкві, Борис Корчевніков вже кілька днів перебуває у Києві.

В Instagram він написав, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно «+Покров», який проходив у столиці з 7 по 10 жовтня за участю представників Української православної церкви Московського патріархату.

Корчевніков встиг відвідати Києво-Печерську лавру, Майдан і зустрівся зі священнослужителями.

Відео дня

Читайте такожЗеленський осадив російських пропагандистів, відповідаючи на запитання про розмову з Трампом (відео)

У Держприкордонслужбі theБабелю заявили, що Корчевніков не перебуває в списку осіб, яким заборонено вʼїзд. «Державний кордон України перетинають тисячі осіб надень. Аби викривати чи не допускати вʼїзд тих осіб, яким заборонено вʼїзд в Україну, окрім того, що ми перевіряємо документи, ми використовуємо бази даних. Це можуть бути доручення інших правоохоронних органів чи рішення судів. Якщо брати інформацію стосовно даної особи, то їй не було заборонено вʼїзд», — заявили у відомстві.

Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим «російським», а війну на Донбасі «громадянською, яку почала влада Києва».