НАБУ відкрило справу після відповідної судової ухвали / фото УНІАН

На виконання рішення суду детективи Національного антикорупційного бюро України відкрили кримінальне провадження проти колишнього генерального прокурора Юрія Луценка.

Читайте такожЛуценко розповів подробиці розмови з адвокатом Трампа у 2017 році

Як повідомили УНІАН у прес-службі НАБУ, до бюро надійшла ухвала Солом’янського районного суду Києва стосовно невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про можливе вчинення Луценком кримінального правопорушення.

Відео дня

На виконання вимог відповідної ухвали суду детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР щодо можливого вчинення генпрокурором кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Державне бюро розслідувань також відкрило кримінальне провадження за заявою лідера парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії щодо можливого зловживання владою або службовим становищем Луценком.

Заява стосується можливої змови Луценка з рядом колишніх народних депутатів та іншими особами щодо незаконного грального бізнесу.

Як повідомляв УНІАН, ДБР за заявою голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії відкрило кримінальне провадження проти Луценка.

Справу відкрито за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. У ДБР зазначили, що заява Арахамії стосується можливої змови Луценка з рядом колишніх народних депутатів та іншими особами щодо незаконного грального бізнесу. Влітку в ефірі одного з телеканалів Арахамія стверджував, що Луценко нібито є акціонером мережі нелегальних казино.