Недостовірні дані виявлені в деклараціях Труханова за 2015 і 2016 роки / фото УНІАН

Приморський районний суд Одеси передав до Вищого антикорупційного суду матеріали кримінального провадження про недостовірне декларування доходів мером міста Геннадієм Трухановим.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Приморського райсуду Ольга Галіна, до якого раніше надійшов обвинувальний акт, затверджений Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП).

Читайте такожМер Одеси Труханов узяв відпустку перед приїздом Зеленського

Відео дня

Зокрема, САП здійснює процесуальне керівництво в справі, яку детективи Національного антикорупційного бюро України розслідували за ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, Труханов за 2015 і 2016 роки оприлюднив завідомо недостовірні відомості щодо майна та інших об'єктів декларування, які відрізняються від реальних на суму понад 33 млн грн і 18 млн грн відповідно.

Як зазначила Галіна, Приморський райсуд Одеси виніс відповідну ухвалу і передав матеріали провадження стосовно мера Одеси до Вищого антикорупційного суду.

«У матеріалах провадження йдеться про злочин, передбачений ст. 366-1 Кримінального кодексу України, скоєний службовою особою органу місцевого самоврядування. Такі справи підсудні Вищому антикорупційному суду», - пояснила Галіна.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив меру Одеси Геннадію Труханову про підозру в декларуванні недостовірної інформації.

Зокрема, Труханов підозрюється в поданні недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-2016 роки, заповнення яких передбачене Законом України «Про запобігання корупції». За версією слідства, мер Одеси за зазначений період задекларував майно та інші об'єкти, які відрізняються від реальних на суму понад 33 млн грн і 18 млн грн відповідно.

13 червня в прес-службі САП заявили, що прокурори надали Труханову і його захисникам копії обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування.

Також повідомлялося, що обвинувальний акт передається до суду для розгляду по суті.