Кононенка затримали в Борисполі / фото УНІАН

Колишній народний депутат Ігор Кононенко увечері 17 жовтня прибув в аеропорт "Бориспіль" з метою вилетіти за межі України.

Станом на 21:00 Кононенку все ще не давали дозволу на проходження державного кордону.

Про це повідомив екснардеп Сергій Лещенко в Telegram.

Відео дня

"У зв'язку з тим, що прізвище Кононенка згадується в контексті багатьох кримінальних проваджень, він був зупинений на кордоні для з'ясування його нинішнього статусу", - йдеться в повідомленні.

Згодом "Українській правді" вдалося зв'язатися з Кононенком. Політик повідомив, що його затримали за запитом Національного антикорупційного бюро.

Незабаром після цього він вилетів до Стамбулу.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" заявив, що його відомство не причетне до затримання Кононенка, тому детально з'ясовує обставини цієї події. 

"Власне, є інформація публічна про те, що одне з кримінальних проваджень щодо цієї особи розслідується Національним антикорупційним бюро. Крім того, можлива наявність інших епізодів, які розслідуються в кримінальних провадженнях. Тому, можливо, щось могло бути пов'язане із розслідуванням цих кримінальних справ і з'ясуванням можливості зникнення (колишнього) народного депутата з тим, щоб уникнути кримінального переслідування", - сказав генеральний прокурор. 

Читайте також"Весна починається восени": у "Слузі народу" зраділи затриманню Гладковського

Раніше в четвер фігурант журналістського розслідування про розкрадання в обороно-промисловому комплексі колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, але був затриманий детективами Національного антикорупційного бюро.

Як повідомлялося, в серпні НАБУ відкрило справу за фактом декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Ігорем Кононенком з фракції "Блок Петра Порошенка".