Разумков зауважив, що наприкінці року закінчується термін дії цього закону / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що суспільство буде долучене до розробки законопроекту щодо особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Право на владу".

Відповідаючи на питання щодо закону про особливий статус Донбасу, чи його вже обговорювали з лідерами фракцій, і які саме пункти ляжуть в його основу, Разумков зауважив, що наприкінці року закінчується термін дії цього закону.

Відео дня

"Знову його продовжувати, мабуть, буде не досить ефективно і неправильно. Тому позиція і президента була, і я думаю, що це правильна позиція по відношенню до суспільства, до Верховної Ради, що коли з'явиться можливість створити цей законопроект, то він буде ініційований президентом держави, в першу чергу, саме тому, що він опікується цим напрямком", - сказав спікер.

Читайте такожУ "Слузі народу" запевнили, що найближчим часом «формула Штайнмаєра» реалізована не буде

Так, він висловив упевненість, що "рамкові позиції будуть надані президентом держави". "Але вони будуть запропоновані як Верховній Раді, яка долучиться до цього процесу 100%-во, я сподіваюсь, що і так само як і до створення цієї Комісії (Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України - УНІАН), так і до розробки цього законопроекту. Що, мабуть, найбільш важливо, до нього буде долучене українське суспільство", - зауважив голова ВР.

Разумков додав, що ухвалювати такі важливі законопроекти було б неправильно без урахування думки громадськості.