Рябошапка також уточнив, що наразі Гладковський затриманий / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка наголошує, що у справі колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського докази зібрані повно і вони є обгрунтованими для того, щоб повідомити йому про підозру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Право на владу".

Відповідаючи на питання щодо затримання Гладковського, Рябошапка повідомив: "Проект повідомлення про підозру лежить у мене зараз на столі і робота над ним ще завершується, фіналізується".

Відео дня

"Що є в основі підозри для Гладковського - це перше - порушення антикорупційного законодавства, це неправдиве декларування і друге - це порушення теж законодавства під час здійснення тендерних закупівель і використання службового становища для того, щоб неправомірно впливати на результати цих тендерних закупівель, внаслідок чого було отримано неправомірну вигоду", - сказав генпрокурор.

Читайте також"Проти свавілля": Гладковський оголосив голодування

На уточнення, чи ГПУ і НАБУ продовжують розвивати справу за результатами журналістського розслідування щодо "Укроборонпрому", Рябошапка відповів: "У тому числі, інформація, яка була розкрита журналістами, використовується під час досудового розслідування".

Крім того, на питання, що вже з'ясувалося, і наскільки причетний Гладковський, генпрокурор наголосив: "Слідство вважає, що докази зібрані повно і вони є обгрунтованими для того, щоб повідомити завтра (18 жовтня - ред.) про підозру у вчиненні цих двох злочинів. Тобто, доказів на даний момент є достатньо для того, щоб це зробити".

Рябошапка також уточнив, що наразі Гладковський затриманий.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, накручувалися в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називали другом на той час президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою". Пізніше президент звільнив Гладковського.

САП відкрила провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

4 березня журналісти оприлюднили нову частину розслідування щодо закупки комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким діючий керівник держконцерну Павло Букін і Гладковський нібито отримували "відкати" за поставки висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану .

5 липня стало відомо, що Гладковський очолив корпорацію «Богдан».

19 липня у корпорації "Богдан" заявили, що Гладковський перебуває за кордоном і не зможе прибути на допит до НАБУ.

17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

У НАБУ повідомили, що Гладковського підозрюють у зловживанні службовим становищем.