Європейський Союз після анексії Криму в 2014 році і початку бойових дій на Донбасі ввів і кожен раз подовжує дію санкцій проти РФ / фото shutterstock.com

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз у будь-який момент може скасувати санкції проти Росії, запроваджені через її агресію проти України.

Про це Кулеба сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Читайте такожЗеленський про спроби країн Заходу зняти санкції з РФ: "Ви втрачаєте гроші. Ми втрачаємо людей!"

Відео дня

«Про те, що потрібно знімати санкції, почали говорити рівно на наступний день після того, як ці санкції були запроваджені. Постійно бродить ця ідея в думках і в головах, і рука окремих наших європейських партнерів постійно тягнеться на засіданнях Європейської ради, щоб порушити консенсус проти санкцій. Так, санкції ухвалені ЄС. Вони ухвалюються - їх дія продовжується консенсусом. І в будь-який момент (і ми повинні усвідомлювати це) режим санкцій може бути «підважений», - сказав він.

На думку Кулеби, зниження санкційного тиску почнеться зі скасування секторальних обмежувальних заходів.

«Тобто тих, які найбільш болючі. Тоді сигнал буде такий, що санкції залишилися, ми просто частинку санкцій зняли, щоб заохотити Росію. Але, по суті, ось це і є головний індикатор - секторальні санкції», - додав Кулеба.

Європейський Союз після анексії Криму в 2014 році і початку бойових дій на Донбасі запровадив і кожен раз подовжує дію санкцій проти РФ. Однак у Брюсселі є політичні сили і лідери, які лобіюють зняття обмежень з Кремля через його агресію проти України.