Володимир Зеленський і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп у спілкуванні з журналістами назвав президента України Володимира Зеленського "російським президентом".

Читайте такожУ США відкрили справу через діяльність Джуліані в Україні - ЗМІ

Американський лідер допустив обмовку в ході брифінгу 28 жовтня. На неї відразу ж звернули увагу журналісти. Трамп коментував скандал навколо його розмови з Зеленським.

Відео дня

«У двох словах, інформатор написав хибний донос про розмову. Тепер вони не хочуть говорити про викривача, бо не думали, що я мав намір опублікувати розмову. Коли я оприлюднив розмову, я спростував доповідь Шиффа (голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф – ред.). І крім того... як ви знаєте, новий російський президент, гарна людина, зробив свою заяву. Нічого не було. Не було тиску на нього. Нічого подібного», – заявив Трамп, говорячи про скандал, який загрожує йому імпічментом.

Нагадаємо, 26 вересня комітет з розвідки Палати представників США опублікував скаргу на співробітника американської спецслужби на телефонну розмову Дональда Трампа з Володимиром Зеленським.

Вона була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Також перед розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги для України.

Після скандалу навколо телефонної розмови спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Трампа за ймовірний тиск на президента України.