Володимир Зеленський / фото REUTERS

Рейтинг президента Володимира Зеленського в початку-середини осені знизився не тому, що влада пішла на узгодження формули Штайнмаєра з Донбасу, як того хоче Росія.

Та й не було ніякого падіння популярності глави держави, вважає глава Офісу президента Андрій Богдан, слова якого наводить Українська правда.

Читайте такожЗ'єднання явився свіжий рейтинг українських політиків: Зеленський на першому місці, найбільше недовіри - у Луценка

Відео дня

"Не формула Штайнмайєра отримала такий негатив, не було зменшення рейтингів, а це був просто зрозумілий процес: після звільнення полонених було величезне зростання (рейтингу, - ред.), він був ситуативний і не міг триматися довго на позначці в 73%", - пояснив топ-чиновник.

За словами Богдана, в тому, що рейтинг влади починає з часом "трохи просідати, а не падати", нічого страшного немає.

"І швидкість ухвалення законів, і різні закони дискусійні, і земельна реформа, і формула Штайнмаєра - це не змінило ставлення суспільства до президента, взагалі не змінило", - запевняє голова ОП.

Раніше Богдан заявив, що "миролюбна позиція" України розрахована на звичайних росіян, які, за задумом ОП, повинні зрозуміти, що їх країна діє неправильно.