Обшуки проводять у будинку в селі Зубра Львівської області / inforesist

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проводять санкціоновані обшуки на Львівщині у межах розслідування кримінального провадження стосовно можливих зловживань колишнім і чинним народними депутатами.

Читайте такожСвідку у справі фірми, що належить голові транспортного комітету ВР Ярославу Дубневичу та його брату, загрожує небезпека – НАБУПро це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що провадження розслідується «за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків та недостовірного декларування».

Відео дня

«За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину впродовж 2013 - 2018 років, легалізували понад 2 мільярди гривень доходів, одержаних злочинним шляхом», – зазначили у НАБУ.

Попередня правова кваліфікація злочинних дій – ст. 209, 212 та 366-1 Кримінального кодексу. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2018 року.

Мова йде про братів Богдана та Ярослава Дубневичів. Як передає Лівий берег, обшуки проводять у їхньому домі у селі Зубра Львівської області.

Як раніше повідомляв УНІАН, генпрокурор Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності одного з них – нардепа Ярослава Дубневича.