За словами Сайдіка, готується великий обмін / фото УНІАН

Спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік заявив, що учасники групи готують "великий обмін" утримуваними особами.

Як повідомляє білоруське видання БЕЛТА, про це Сайдік сказав сьогодні в Мінську за підсумками чергового раунду переговорів ТКГ.

Він зазначив, що гуманітарна робоча підгрупа ТКГ продовжила дискусію щодо обміну утримуваними у зв'язку з конфліктом. За словами Сайдіка, йде дуже серйозна робота, готується великий обмін.

Відео дня

При цьому спецпредставник ОБСЄ повідомив, що учасники політичного робочої підгрупи ТКГ обговорювали питання, пов'язані з реалізацією так званої "формули Штайнмаєра".

Також він зазначив, що економічна робоча підгрупа за участю великої групи експертів обговорювала питання водопостачання. У зв'язку з цим сказано, що сторони дійшли згоди про можливість початку міжнародного аудиту компанії "Вода Донбасу". Відповідний тендер буде оголошено Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Читайте такожПереговори у Мінську відкрили шлях до зустрічі в "нормандському форматі" на найвищому рівні - Оліфер

Крім того, Сайдік назвав розведення сил у Золотому великим кроком вперед.

"Сторони сьогодні зробили великий крок вперед", - наголосив він.

Спецпредставник ОБСЄ із задоволенням відзначив також істотний прогрес з відновлення мосту в Станиці Луганській.

Разом з тим дипломат поскаржився, що, як і минулого разу, не може позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню.

"Кількість порушень хоча й залишається нижчою, ніж до початку перемир'я, але продовжує коливатися", - констатував Сайдік.

Він вкотре закликав сторони, "усвідомлюючи політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я".

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи відбудеться 12 листопада.

Як повідомляв УНІАН, за даними СБУ, підтримувані Росією бойовики на Донбасі утримують 240 українців, безвісти зниклими вважаються 257 осіб.