МЗС України / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що сподіваються на найскоріше відновлення роботи посольства Ізраїлю в Києві.

Про це речник МЗС України Катерина Зеленко повідомила у мікроблозі Twitter.

"Уважно слідкуємо за перебігом подій щодо страйку працівників дипломатичних місій Ізраїлю по всьому світу через скорочення фінансування. Сподіваємося на найскоріше й результативне вирішення цього питання відповідними відомствами Держави Ізраїль", - заявила Зеленко.

Відео дня

Читайте такожПосольство Ізраїлю закрило дипмісію в Україні

Як повідомляв УНІАН, Міністерство закордонних справ Ізраїлю повідомило, що змушене закрити усі посольства Ізраїлю по цілому світу, і в тому числі в Україні.

"У зв'язку з порушенням Міністерством фінансів Ізраїлю довгострокових угод зі співробітниками МЗС Ізраїлю, ми змушені закрити усі місії Ізраїлю по всьому світу станом на сьогоднішній день, 30 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видавання The Times of Israel, два міністерства закордонних справ і оборони Ізраїлю об'єдналися у зв'язку з тривалою суперечкою з Міністерством фінансів через скорочення виплат ізраїльським дипломатам за кордоном.

Суперечка з Мінфіном стосується покриття широкого спектру витрат, починаючи від організації заходів у резиденціях послів до транспортних витрат.

Як зазначає видання, дипломати і військові аташе вже давно скаржилися на низькі зарплати, але Мінфін має намір змінити спосіб відшкодування витрат, що значно вдарить по дипломатах.