Дубневич візьме з собою книжки та спортивний костюм / Фото УНІАН

Народний депутат від групи «За майбутнє» Ярослав Дубневич, з якого парламент сьогодні зняв недоторканність, заявив, що готовий до арешту і вже зібрав сумку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожПозбавленому недоторканності нардепу Дубневичу вручили підозруТак, на запитання щодо суми застави у його справі та скільки він готовий виділити на заставу коштів, депутат відповів: "Ніскільки".

Відео дня

Відповідаючи на запитання, чи згоден він на арешт, Дубневич сказав: «Згідний. Я готовий добиватися...».

Також на питання, чи зібрав він вже сумку у СІЗО, Дубневич зазначив: «Сумку зібрав, не в СІЗО, а в ІТТ».

На уточнення, що він взяв із собою, парламентарій сказав, що взяв, зокрема, дві книжки, рушник, мило, зубну щітку та спортивний костюм.

Крім того, Дубневич зауважив: «Завтра на суді прокуратура дасть своє бачення».

Як повідомляв УНІАН, за даними ГПУ, що Дубневича підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйона 277 тисяч гривень.

За даними ГПУ, перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич був обізнаним про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця», зокрема його потреби при проведенні держзакупівель, а також мав вплив на засновників та посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняв рішення заволодіти коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими народним депутатом та його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб. Надалі грошові кошти були використані спільниками на власний розсуд.

Сьогодні, 31 жовтня, Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Дубневича.