Дубневич відзначився непристойним жестом в Раді / Скріншот

Нардеп Ярослав Дубневич (депутатська група "За майбутнє") двічі показав дулю під час свого виступу з трибуни парламенту.

Це сталося під час обговорення питання про позбавлення Дубневича недоторканності та притягнення його до відповідальності, передає "Цензор.НЕТ" та публікує відповідне відео.

Як повідомляв УНІАН, за даними ГПУ, що Дубневича підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйона 277 тисяч гривень.

Відео дня

Читайте такожСумку зібрав: Дубневич розповів, що візьме з собою в ізолятор

За даними ГПУ, перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич був обізнаним про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця», зокрема його потреби при проведенні держзакупівель, а також мав вплив на засновників та посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняв рішення заволодіти коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими народним депутатом та його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб. Надалі грошові кошти були використані спільниками на власний розсуд.

Сьогодні, 31 жовтня, Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Дубневича.