Постанова набирає чинності з моменту її прийняття / фото УНІАН

Верховна Рада звільнила з посад членів Національної ради з телебачення і радіомовлення Ольгу Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення постанови про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (№ 2344) проголосували 313 народних депутатів із 389 зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожНацрада пояснила своє рішення щодо телеканалу "112 Україна"

Відео дня

Постановою передбачено звільнити з посад членів Нацради Герасим’юк, Ільяшенка і Черниша у зв’язку із закінченням 5-річного строку повноважень.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Перед голосуванням голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко зауважив, що повноваження цих людей продовжуватимуться, доки не буде проведено 2-місячний конкурс і доки рейтинговим голосуванням не буде обрано нових членів Нацради. "Це 4 особи від Верховної Ради", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила Герасим’юк, Черниша та Ільяшенка членами Нацради з телерадіомовлення 4 липня 2014 року.

29 жовтня 2019 року Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту припинити їхні повноваження.