Названі основні напрями, на яких Україна буде посилювати взаємодію з НАТО / фото УНІАН

Україна планує зосередити взаємодію з НАТО на п'ятьох стратегічних напрямках, у тому числі реформі сектору оборони та безпеки.

Читайте такожУгорщина розблокувала заяву НАТО щодо України

Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив під час брифінгу із заступником генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки, послом Беттіною Каденбах.

Відео дня

"Україна в подальшому планує зосередити взаємодію з Альянсом на п’ятьох стратегічних напрямках. Перший - реформа сектору оборони та безпеки. За цим напрямом ми приділятимемо особливу увагу зміцненню Військово-морських сил України, Сил спеціальних операцій України, логістиці, кіберзахисту та військовій поліції", - сказав Кулеба.

Другий стратегічний напрямок, за його словами, - це розвиток демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, третій напрямок - професійна освіта та фаховий розвиток військових та цивільного персоналу.

«Четвертий напрям - розвиток національної стійкості як системи заходів, які дозволяють органам держави ефективно зупиняти і протидіяти сучасним викликам та загрозам, зокрема гібридним», - зазначив Кулеба.

За його словами, п'ятий напрямок - це безпека людей.

«Ми хочемо зробити співробітництво з НАТО максимально людиноцентричною, тому що зрештою ми робимо євроатлантичну інтеграцію для того, щоб кожен український громадянин почувався захищеним», - наголосив він.

Нагадаємо, у Києві сьогодні проходить засідання Комісії Україна-НАТО. На початку засідання виступили президент Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.