Пропозиція Разумкова була поставлена на голосування, але не знайшла підтримки. / фото УНІАН

У Верховній Раді сталася суперечка через відсутність рубрики "різне" на п'ятничних засіданнях парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у своєму виступі заявила, що парламент по п'ятницях не розглядає "різне", коли депутати можуть брати слово для виступу з тем, з яких хочуть висловити свою позицію.

Читайте такожДепутат від "Слуги народу" розплакалася в Раді просто під час засідання (фото, відео)

Відео дня

Вона зауважила, що регламент передбачає це у п'ятницю з 13.00.

У відповідь голова ВР Дмитро Разумков запропонував продовжити сьогоднішнє засідання, яке має відбуватися нині до 14.00, до 15.00, а з 15.00 до 16.00 провести "різне".

Інші депутати з опозиційних фракцій наголошували, що оскільки сьогодні лише ранкове засідання, то продовжити його можна лише на 15 хвилин - до 14.15.

У підсумку пропозиція Разумкова була поставлена на голосування, але не знайшла підтримки. За запропонований розклад роботи проголосував лише 201 депутат із 378 зареєстрованих у сесійній залі.

Водночас народні депутати іншим голосуванням не підтримали скасування сьогодні рубрики "різне".

Присутня на засіданні міністр фінансів Оксана Маркарова закликала депутатів повернутися до порядку денного і розглянути урядовий проект закону про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Депутати голосуванням підтримали пропозицію повернутися до порядку денного, а не проводити "різне".