Проти Федини відкрили провадження / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження через скандальні висловлювання народної депутатки від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура.

"Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їхніх закликів до вбивства людини і повалення державної влади", - написав він.

Відео дня

До того ж нардеп виклав фото, на якому видно номер 42019000000002276.

За словами Качури, він є заявником у справі.

Зазначимо, наразі текст кримінального провадження відсутній.

Читайте також"Слуги народу" заблокували трибуну Ради і вимагають покарати "за держзраду" нардепа Федину (фото, відео)

Нагадаємо, раніше нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ. 

У ролику Федина натякнула, що "президент думає, що він безсмертний", і звинуватила, що Зеленський "намагається повернути до України ворога".

"Там випадково може вибухнути граната, обстріли бувають випадково... Але чесно кажучи, було б красивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось у блакитний або білій сорочці припре на передову", - сказала вона.

Своєю чергою волонтерка Звіробій була більш емоційною у висловах.

"Ти завдаєш такої шкоди, що всі бажають, щоб ти здох, і просто обговорюють, яким чином: або тебе повісити краще, або застрелити, або граната вибухне десь. Я тобі обіцяю, тебе хтось підірве там. Ти частіше їздь, я хочу, щоб ти там частіше їздив, а пацани просто морально не були до тебе готові, вони до тебе навіть на "ви" зверталися. Але ти, с*ка, правильно розставив акценти. Ти показав, як до тебе треба звертатися. Тебе треба мочити в сортирах", - заявила вона.

Своєю чергою фракція "Слуга народу" вирішила звернутись до правоохоронних органів з проханням оцінити висловлювання Федини про ймовірні погрози в бік президента Зеленського.