Володимир Зеленський і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про свою готовність публічно зачитати американському народу стенограму телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це Трамп сказав у інтерв'ю виданню The Washington Examiner, пише DW.

"Це був хороший телефонний дзвінок. В якийсь момент я збираюся сісти - можливо, це буде розмова біля каміна в прямому ефірі - і прочитати стенограму дзвінка, тому що люди повинні її почути", - сказав американський президент.

Відео дня

Читайте такожТрамп назвав Зеленського російським президентом (відео)

Він також зазначив, що не збирається співпрацювати з демократами в розслідуванні у процедурі імпічменту Дональда Трампа, пакет правил щодо якого члени Палати представників Конгресу США ухвалили напередодні.

"Ви створюєте жахливий прецедент для інших президентів", - заявив Трамп, назвавши розслідування демократів "шахрайством" і "обманом".

Він також наполіг на тому, що "не зробив нічого поганого", на відміну від інших американських президентів, проти яких раніше розпочинали процедуру імпічменту, зокрема Білла Клінтона та Річарда Ніксона.

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йдеться, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампу.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.