Президент привітав військових з професійними святами / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та ветеранів інженерних, ракетних військ та артилерії з професійними святами.

Тексти привітань оприлюднено на сайті голови держави.

«Вітаю вас із професійним святом - Днем інженерних військ. На сьогодні цей потужний рід військ спроможний якісно виконувати завдання інженерного забезпечення в усіх видах бою. Щоденно перебуваючи на межі ризику, ви самовіддано розміновуєте тисячі квадратних кілометрів української землі, проводите фортифікаційне обладнання бойових позицій, створюєте надійні смуги інженерних загороджень», - зазначив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: нині, після кількох років війни, українці стали сильнішими

За його словами, надважливою є допомога місцевому населенню у відновленні інфраструктури міст і сіл українського Донбасу, зруйнованої російським агресором.

«Завдяки вашій роботі збережено життя багатьох українських воїнів та цивільних громадян. У цей день ми у скорботі схиляємо голови, згадуючи тих, хто віддав своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм пам’ять», - зазначив президент.

У привітанні військовослужбовцям ракетних військ та артилерії голова держави зауважив, що ці війська завжди вважалися елітою та вирізнялися своєю організованістю, злагодженістю, точністю у розрахунках і влучністю вогню та ударів.

«Завдяки вашому професіоналізму у боях з російським агресором на сході України збережено тисячі життів українських воїнів та цивільного населення. Вимагаю від вас і сьогодні, в умовах розведення військ, тримати «порох сухим» та бути одними із гарантів тиші, миру і безпеки по усій лінії зіткнення», - підкреслив Зеленський.

Від імені українського народу він висловив подяку особовому складу ракетних військ і артилерії за героїзм, відвагу і самовідданість.