Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін готовий зустрітися з лідерами Німеччини, Франції та України «нормандському форматі» в умовах термінової необхідності.

Читайте такожРозведення сил і засобів у Петрівському 4 листопада неможливе - штаб ООС

Як повідомляє російське агентство ТАСС, таку заяву зробив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в ефірі каналу «Росія-1».

Відео дня

"Президент неодноразово повторював, в тому числі і на конференції в Будапешті, він готовий до будь-яких зустрічей, він зацікавлений у продовженні самітів у нормандському форматі, але він чекає результатів підготовки і чекає, коли умови безпосередньо приведуть нас до термінової необхідності зустрічі лідерів нормандського формату", - сказав він.

Нагадаємо, 1 листопада Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна, Франція та Німеччина готові до зустрічі лідерів "нормандської четвірки", але зустріч залежить від Росії.

За словами Пристайка, визначення дати проведення зустрічі лідерів "нормандського формату" більше залежить від російської сторони, адже Україна виконує досягнуті домовленості.

Він нагадав, що цими домовленостями було визнання "формули Штайнмайера" і розведення сил на трьох ділянках - у Станиці Луганській, Золотому і Петровському.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборонии Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петровському буде переглядатися у зв'язку з обстрілами бойовиків, які відбулися на цій ділянці 30 жовтня.

Сьогодні в штабі ООС попередили, що заяви окупантів щодо намірів 4 листопада розпочати процес розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області є провокацією.