Нещодавно обрані два судді Конституційного суду склали присягу судді КСУ.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, в Конституційному суді відбулася церемонія складення присяги двома суддями Конституційного суду, яких було обрано на цю посаду на минулому тижні з’їздом суддів. Присягу склали Петро Філюк та Галина Юровська.

На церемонії були також присутні голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова Верховного суду Валентина Данішевська. Церемонія відбулася на спеціальному пленарному засіданні.

Читайте такожРазумков не бачить можливості "перезавантаження" Конституційного суду

У своїй вітальній промові голова Верховної Ради зазначив: “Я від свого імені та від імені Верховної Ради хочу побажати новообраним суддям плідно працювати на користь нашої держави. Дуже багато залежить від суддів Конституційного суду в рамках тих реформ, які були започатковані президентом України. Верховна Рада хотіла би подякувати за ту достатньо швидку і якісну роботу, яку сьогодні виконує Конституційний суд щодо тих законопроектів, які надійшли вам на розгляд. Я сподіваюся, що і надалі буде зберігатися плідна співпраця між різними гілками влади, і, в першу чергу, між Верховною Радою і Конституційним судом”.

Своєю чергою, голова Верховного суду пообіцяла, що на початку наступного року з’їзд суддів обере третього суддю КСУ за суддівською квотою. “З’їзд суддів визначився і представляє сьогодні вам нових членів Конституційного суду. Ми розуміємо, що наша відповідальність є ще за одне вільне крісло і ми обіцяємо, що вже на початку наступного року ми оберемо ще одного суддю Конституційного суду”, - сказала вона.

Раніше УНІАН повідомляв, що Конституційний суд України на своєму засіданні звільнив з посади голови суду Наталю Шапталу й обрав новим головою КС Олександра Тупицького.