Деякі нардепи незадоволені призначенням на посаду генпрокурора Рябошапки / фото УНІАН

Збір підписів за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки організував народний депутат із фракції "Слуга народу", мажоритарник із Чернігова Антон Поляков.

За кілька днів ініціативу Полякова підтримали майже 20 нардепів, повідомив заступник голови партії "Голос", член комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин, передає «Обозреватель».

Читайте такожРябошапка знає про незадоволення ним деяких "слуг народу", але це його не засмучує

Відео дня

На думку Юрчишина, зібрати необхідні 150 голосів для висловлення недовіри генпрокуророві навряд чи вдасться.

"Рябошапка тільки розпочав свою роботу. У нашій сфері, антикорупції, вже є задоволене подання на Дубневича. Справа, яка за попереднього генерального прокурора не рухалася, хоча інформація була", – звернув він увагу.

"Єдина фракція, яка може без проблем зібрати 150 голосів – "Слуга народу", яка і делегувала Рябошапку і змінила, фактично, закон про прокуратуру. У нас тепер Офіс генерального прокурора з широкими повноваженнями пана Руслана. Тому я скептично ставлюся до того, що найближчим часом може бути зібрана достатня кількість голосів", – уточнив політик.

Водночас Юрчишин визнав, що противники Рябошапки є і у фракції СН.

"Ось така в нас дивна більшість. Якщо ви аналізуєте інформаційне поле, то побачите, що один з найбільших критиків Рябошапки – представник "Слуги народу" Дубинський. І група Бужанський-Куницький, тобто люди, наближені до Дубинського", – зазначив депутат.

Він також розповів про причини, з яких Поляков ініціював збір підписів проти Рябошапки.

"Наскільки я розумію, у Антона є інформація про залучення до корупційних схем когось із чинних депутатів-мажоритарників. Інформація передана в прокуратуру. Прокуратура, за моїми даними, вивчає достовірність наданої інформації та готує відповідні процесуальні дії. У Полякова є чітке переконання, що в прокуратурі хочуть "поховати" цю справу. Тому, не чекаючи зворотного зв'язку, він почав збирати підписи", – пояснив Юрчишин.