Ірина Луценко / фото: УНИАН

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко (фракція "Європейська солідарність").

Читайте такожСтало відомо, чому Ірина Луценко відмовляється від депутатських повноважень

На офіційному сайті ВР проект постанови "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Луценко І.С." (№ 2395) ще не доступний для ознайомлення.

Відео дня

Відповідно до законодавства, за постанову мають проголосувати не менше 226 народних депутатів.

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада Луценко подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. "Повідомляю, що подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Стан здоров‘я не дає мені можливості працювати у повну силу, а відлежуватись за спинами команди не звикла", - написала вона у Facebook.

Депутат зауважила, що залишається членом команди партії "Європейська солідарність".

Того ж дня колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що його дружина написала заяву про припинення депутатських повноважень через проблему з серцем. Він заявив у Facebook: "Так, моя дружина Ірина написала заяву про складення депутатських повноважень. Вона перенесла серйозну проблему з серцем. Такий діагноз не дозволяє працювати на виборців на повну віддачу, як вона це робила і в опозиції, і при владі".

Луценко запевнив, що це "ніяк не пов‘язано з версіями переповнених жовчю псевдоекспертів".

"Хоча би тому, що я вже 10 днів як закінчив курс англійської і повернувся до Києва (з Лондона). Вся моя сім‘я народилася, працювала, боролася і воювала тут, в Україні. Ми не змінимо ні переконань, ні місця проживання", - наголосив екс-генпрокурор.