Зеленський розповів, які теми необхідно обговорити на "нормандській" зустрічі / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський розповів, які теми необхідно буде обговорити на зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Про це глава держави сказав у відео, розміщеному на його сторінці в Youtube.

Читайте такожЗеленський про Кабмін: чекаємо до кінця року, хто не зможе – з тим будемо прощатися

Відео дня

Президент зазначив, що "нормандський формат спрямований на те, щоби оновити діалог, який може нас наблизити до повного припинення війни і повернення наших територій". "І обов’язково, найголовніше - повернення наших полонених", - наголосив він.

Зеленський зауважив, що "умови нормандської зустрічі - це розведення військ у Станиці Луганській, розведення військ у Золотому, а саме в Катеринівці, тому що Золотих - п'ять". "Чотири Золотих ми контролюємо як українська армія, як українська влада. А Золоте-5 - там знаходяться бойовики. Тобто, саме розведення в Катеринівці мається на увазі і розведення в Петрівському. Ми розвели війська у Станиці Луганській і навіть, ви бачите, що ми зробили такий тимчасовий пішохідний міст, а сьогодні вже заливається бетонний, буде фундаментальний міст побудовано у Станиці Луганській. І там КПВВ, там світло, там Швейцарія", - сказав глава держави.

Водночас він додав: "А який далі план дій, як далі буде і в яких містах чи містечках, чи місцях буде розведення, який формат далі обміну наших людей буде, в які терміни, який формат може бути для місцевих виборів, - всі ці питання треба один одному задавати і вирішувати на нормандській зустрічі. Але проговорювати це, а потім вже приходити до нашого суспільства і казати: ось такі є рішення. Давайте їх обговоримо, ці рішення. Жодних секретів від суспільства з цього приводу не буде, тому що ця тема, дуже сенситивна".