Кулеба розповів, як діятиме Україна в разі скасування санкцій проти РФ / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що в разі скасування санкцій проти Росії Україна повинна буде отримати компенсацію.

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

Читайте такожПристайко розповів про документ, який хочуть схвалити на саміті "нормандського формату"

Відео дня

При цьому Кулеба наголосив, що першочергове завдання полягає в тому, щоб не допустити зняття санкцій із Росії.

"Є агресія, є порушення однією країною базового правового порядку всього континенту, тому були введені санкції. Якщо ви вирішили їх зняти безпідставно - тоді потрібні якісь компенсатори. Але перше завдання - це не допустити зняття санкцій", - зазначив Кулеба.

За його словами, завдання дипломатії і політики полягає в тому, щоб отримати максимальну вигоду в обмін на порушення обіцянки.

"Ми взагалі живемо в епоху "broken promises" - порушених обіцянок. Зараз обіцянки руйнуються одні за іншими, на всіх рівнях. Ми повинні розуміти, що в будь-який момент будь-яку обіцянку може бути порушено. Але в цьому і завдання дипломатії і політики, щоб не допустити цього, або ж отримати максимальну вигоду в обмін на порушення обіцянки. Так влаштована політика", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, віце-прем’єр Дмитро Кулеба вважає, що до угоди про асоціацію між Україною і ЄС слід внести зміни. Йдеться, за його словами, не про перегляд, а про модернізацію угоди й приведення її до реальності.