Володимир В'ятрович зайде до Ради замість Ірини Луценко / фото УНІАН

Колишній директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що йде у Верховну Раду на місце Ірини Луценко (фракція «Європейська солідарність»), яку сьогодні достроково позбавили депутатських повноважень, для того, що зупиняти «русскій мір».

Читайте також"Я чекав цього": В'ятрович прокоментував звільнення і заговорив про свого наступника

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Я йду в політику заради того, щоб Україна була рідним домом, в якому живеш в достатку та куди із радістю повертаєшся. Щоб наші діти спілкувались між собою українською, не нехтуючи іноземними мовами, знали б нашу історію, неспотворену з-за кордону, та з впевненістю дивилися у своє майбутнє, незатьмарене ані війною, ані здачею країни. Особисто я запевняю: не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів. Хай зміни будуть українськими! Йду, щоб будувати український світ і зупиняти «русскій мір», - написав він.

Нагадаємо, у вересні Володимира В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам'яті, яку він обіймав з 2014 року.

Як повідомляв УНІАН, парламент 275 голосами достроково припинив депутатські повноваження Луценко.

Перед цим народний депутат Максим Бужанський (фракція «Слуга народу») закликав Верховну Раду не позбавляти достроково депутатських повноважень Ірину Луценко (фракція «Європейська солідарність»), оскільки тоді до Верховної Ради зайде В'ятрович.