В'ятрович займе у ВР місце Ірини Луценко / фото УНІАН

Центральна виборча комісія визнала Володимира В'ятровича з виборчого списку "Європейської солідарності" обраним народним депутатом та зареєструвала його народним депутатом замість Ірини Луценко, яка 12 листопада склала повноваження.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення члени ЦВК ухвалили сьогодні на засіданні.

Читайте також"Йду зупиняти русскій мір": В’ятрович розповів, навіщо йде в депутати

Відео дня

За словами члена ЦВК Юрія Буглака, 13 листопада до комісії надійшла постанова Верховної Ради про дострокове припинення повноважень Луценко, а згодом і документи для реєстрації В'ятровича народним депутатом.

Розглянувши відповідні документи, однією постановою Центрвиборчком ухвалив рішення визнати В'ятровича обраним народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному окрузі від партії "Європейська солідарність", а наступною - зареєструвати його.

Під час засідання голова ЦВК Олег Діденко вручив В'ятровичу посвідчення народного депутата.

Як повідомляв УНІАН, Луценко була обрана до Верховної Ради IX скликання у загальнодержавному багатомандатному округу від партії "Європейська солідарність" під 15-м номером у списку.

4 листопада Луценко подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Того ж дня її чоловік, Юрій Луценко заявив, що вона написала заяву про припинення депутатських повноважень через проблему з серцем.

12 листопада Верховна Рада достроково припинила повноважень Луценко.

Замість Луценко народним депутатом мали визнати наступного у виборчому списку кандидата, яким була Наталія Бойко. Однак вона відмовилась від депутатства, а за нею у списку "ЄС" стоїть В'ятрович.