Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що про зустріч з президентом України Володимиром Зеленським до саміту в «нормандському форматі» не йдеться.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на прес-конференції в Бразилії.

Читайте такожПутін вимагає від України продовжити закон про "особливий статус" Донбасу

Відео дня

«Річ у тім, що зараз про зустріч до «нормандського формату» не йдеться, оскільки ми домовилися про те, що будемо зустрічатися в «нормандському форматі». Але якщо вже будемо зустрічатися, так чого ж нам метушитися і бігати тут на непідготовлені зустрічі? Я думаю, в цьому ніхто не зацікавлений: ні я, ні президент Зеленський. Ми ж повинні вийти з якимось результатом. Так-то ми з ним в контакті, ми ж розмовляємо телефоном. Повний контакт є, але нам потрібно підійти до якихось рішень», - сказав Путін, коментуючи пропозиції першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва організувати таку зустріч.

При цьому він дуже шанобливо висловився про Назарбаєва.

«Це дуже поважна людина, у мене з ним дуже близькі, дружні стосунки, він дуже досвідчений політик. До речі, він довгий час, багато років жив в Україні, і він добре знає цю країну і ставиться до неї з великою симпатією і весь час мені транслює це своє ставлення до України. Тому тут для мене нічого дивного немає», - сказав Путін.

«Але він завжди виходив з того, що Україна має шукати щастя не за морями. «За морем і телушка - полушка, но дорог перевоз», - знаєте таке російське прислів'я? Так от, не за морем, не за океаном потрібно шукати щастя, а зі своїми сусідами домовлятися. Теж правильний підхід», - додав він.