Дональд Трамп / REUTERS

Білий дім оприлюднив стенограму першої телефонної розмови президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і Володимира Зеленського, яка відбулася 21 квітня, у день виборів президента України.

Як сказано в документі, телефонна розмова тривала 16 хвилин.

Розмова розпочалася зі слів Трампа, який привітав Зеленського з "фантастичними виборами", а Зеленський подякував за привітання президенту США і підкреслив, що "цінує привітання".

Відео дня

Читайте такожТрамп анонсував публікацію стенограми другої розмови з Зеленським

"Це були неймовірні вибори", - заявив Трамп.

Президент США сказав, що має багатьох друзів з України, які очікували, що Зеленський переможе на виборах президента.

"У мене немає сумнівів, що ви будете фантастичним президентом", - сказав Трамп.

При цьому Зеленський сказав, що збирається все робити для українського народу.

Також Зеленський сказав, що хоче запросити Трампа, якщо це буде можливо, відвідати його інавгурацію. "Я знаю, наскільки ви зайняті, але якщо для вас буде можливо відвідати церемонію інавгурації, це буде чудово", - заявив Зеленський.

Своєю чергою, Трамп відповів, що розгляне це питання і попросив назвати дату, а також пообіцяв, що США направлять в Україну, як мінімум, високого представника.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Трамп і Зеленський провели телефонну розмову після другого туру виборів президента України. Президент США тоді привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні, побажав йому успіхів і назвав вибори важливим моментом в історії України, відзначивши мирний і демократичний характер виборчого процесу.

У Білому домі повідомили, що також Трамп підкреслив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і висловив свою відданість спільній взаємодії з обраним президентом Зеленським і українським народом для втілення реформ, які зміцнять демократію, підвищать добробут та викорінять корупцію.