ЗМІ повідомили місце передачі Україні її бойових катерів / REUTERS

Захоплені Росією малі броньовані артилерійські катери ВМС України «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» повернуть українській стороні сьогодні вночі або завтра вранці.

Читайте такожРосія погодилася повернути захоплені в Керченській протоці кораблі - росЗМІ

Як повідомляє «Думская», зустріч відбудеться у відкритому морі приблизно в 60 милях від Одеси, недалеко від кримського мису Тарханкут.

Відео дня

Зазначається, що з Південного, Чорноморська та Одеси за ними вийшли спеціальні судна: пошуково-рятувальний «Сапфір», буксири «Титан» і «Гайдамаки».

Росіяни ведуть кораблі з окупованої Керчі. Про їх стан нічого невідомо.

Раніше повідомлялося, що українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» вивели з акваторії «Генмола» в Керчі в супроводі російської берегової охорони.

Як повідомляв УНІАН, за даними російських ЗМІ, повернення захоплених двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» (P175) і «Нікополь» (P176), а також рейдового буксира «Яни Капу» (A947) має відбутися до зустрічі в «нормандському форматі».

Зокрема, за наявною інформацією, Росія не буде віддавати зброю українських військових моряків, а також документи щодо радіостанції (імовірно марки Harris, вироблені в США), які були встановлені на судах.

Передача кораблів має відбутися в морі, куди їх відбуксирують російські буксири з окупованої Керчі, в певній точці їх повинні зустріти українські судна і доставити до місця призначення.