Разумков заявив, що проект розроблятиметься після "нормандської" зустрічі / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що написання законопроекту про особливий статус Донбасу відбуватиметься після “нормандської зустрічі”.

Читайте такожПристайко пояснив, як узгодити закон про статус Донбасу з ОРДЛО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу, відповідаючи на запитання, на якому зараз етапі розробка так званого законопроекту про особливий статус Донбасу, і щодо заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайка про те, що депутати начебто не поспішають розробляти відповідний документ.

Відео дня

Разумков висловив сподівання, що “нормандська зустріч” відбудеться вже скоро.

“Я, на жаль, не бачив пряму мову пана міністра, але я не зовсім розумію таке формулювання. Тому що і президент про це казав, і я сподіваюся, що Міністерство закордонних справ розділяє позицію президента, так само як і Верховна Рада, що написання цього законопроекту буде відбуватися після “нормандської зустрічі”, - наголосив Разумков.

Він висловив сподівання, що зустріч у “нормандському форматі” зможе дати відповіді на багато запитань, які нині є в суспільстві.

Спікер також підкреслив, що цей законопроект має створюватися спільно парламентом, Офісом президента та суспільством.

“Тому сьогодні закидати народним депутатам, що щось не зроблено, - я думаю, що м’яко кажучи, не відповідає тим реаліям, в яких сьогодні перебуває держава”, - підсумував голова парламенту.