Ляшко подякував усім, хто висловився на його підтримку  / фото УНІАН

Ряд чинних та колишніх депутатів хочуть взяти колишнього народного депутата Олега Ляшка на поруки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання Бориспільського міськрайонного суду Київської області з обрання Ляшку запобіжного заходу повідомив один з його захисників.

Так, він закликав долучити до матеріалів провадження заяви про особисті поруки ряду державних та громадських діячів.

Відео дня

Захисник оголосив, що це, зокрема, Віталій Купрій, Андрій Лозовой, Дмитро Лінько, Михайло Волинець та Валентин Наливайченко (обоє - фракція "Батьківщина"), а також Вікторія Сюмар (фракція "Європейська солідарність").

Своєю чергою, Ляшко подякував усім, хто висловився на його підтримку та прийшов підтримати його на суді.

"Дякую народним депутатам, які прийшли і підтримали. Для мене це надзвичайно важливо. Повірте, коли будуть саджати вас, я теж прийду і підтримаю", - сказав він.

Читайте такожПрокурор просить суд взяти Ляшка під варту без права внесення застави

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Ляшку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Очікувалось, що того ж дня суд обиратиме йому запобіжний захід.

За словами речниці прокуратури Київської області Мар’яни Гайовської, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

Сьогодні, 19 листопада, Бориспільський міськрайонний суд Київської області розпочав розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу до колишнього народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка.