REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що міжнародний тиск і санкції проти РФ мають тривати до повної деокупації всіх територій України й звільнення всіх українських політичних в’язнів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою прес-конференції у Вільнюсі.

Читайте такожВ Україні завтра набуде чинності закон про покарання за незаконне збагачення

Відео дня

«Литва є дуже близькою для всіх українців. Наш діалог сповнений взаєморозуміння та довіри. Це все дуже важливі складові для міцного та ефективного партнерства між нашими країнами. Під час переговорів було констатовано єдність позицій між Києвом та Вільнюсом з усіх питань як двостороннього, так і міжнародного порядку денного», - заявив він.

Зеленський висловив вдячність Литві за тверду та послідовну підтримку територіальної цілісності України.

«Ми бачимо чітке розуміння Литвою того, що міжнародний тиск і санкції (проти РФ – УІНАН) мають тривати до повної деокупації всіх територій України і звільнення всіх наших політичних в’язнів», - наголосив він.

Президент України також поінформував президента Литви про актуальну ситуацію на окупованих територіях України та кроки щодо підготовки до «нормандської зустрічі», яка відбудеться 9 грудня. «Радий, що наші погляди щодо шляхів завершення війни повністю співпадають», - додав він.

Зеленський окремо підкреслив важливість практичної допомоги, яку надає Україні Литва. «Мова йде і про медичну реабілітацію поранених українських військових і про соціальну відбудову Донбасу, зокрема – проект облаштування школи в Авдіївці, вартістю біля 1 млн євро», - додав він.