REUTERS

Народний депутат України з фракції «Голос» Олександра Устінова звернулася до Генеральної прокуратури через погрози колишнього радника міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької Олександра Чумака.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожБійка у Борисполі з Герусом: Ляшка відмовилися брати під варту

Відео дня

Вона вимагає відкрити кримінальну справу за фразу «я им бошки отобью», сказану Чумаком 27 листопада на засіданні Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, де обговорювався законопроект №2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення доступності лікарських засобів для громадян». Його авторами є Устінова та її колега по фракції Ольга Стефанишина.

«Сьогодні подала заяву до Генеральної прокуратури щодо погроз заподіяння шкоди мені в зв’язку з моєю депутатською діяльністю. Фармацевтична мафія готова «бошки отбивать» депутатам, лише щоб не допустити зниження цін на ліки в Україні. Дуже сподіваюся, що ці люди більше ніколи не переступлять поріг Верховної Ради, а правоохоронні органи дадуть об’єктивну правову оцінку діям цих осіб!» - написала вона.

Також Устінова додала фото своєї заяви до ГПУ.

Вона вважає, що ця погроза була викликана тим, що Чумак у такий спосіб намагався залякати законодавців, оскільки він лобіює інтереси «фармацевтичної мафії».

Як відомо, Чумак був радником Скалецької з часу призначення Кабміном. Пізніше Скалецька вирішила звільнити всіх своїх радників, оскільки, як вона зауважила, «не підозрювала, що в суспільстві сприйматимуть кожного її радника як ще одного міністра».