Зеленський вважає зустріч у "нормандському форматі" перемогою / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський порівняв роботу у напрямку припинення вогню на Донбасі без діалогу з президентом Росії Володимиром Путіним із бігом на місці.

Відповідну заяву він зробив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці у Facebook.

Читайте такожЗеленський назвав три теми, які хоче обговорити під час зустрічі в "нормандському форматі"«Цього тижня ми починаємо дійсно підготовку до зустрічі у «нормандському форматі». Ця зустріч – вже перемога для нас… це велика можливість розпочати цей діалог, тому що саме він може привести до повернення наших людей… Хочеться припинити вогонь і надати можливість закінчитися цій війні. Важливо вирішити питання наших територій… і бути однією країною», – сказав він.

Відео дня

При цьому Зеленський звернувся до українців із закликом не звертати увагу на гасла окремих політиків, які «грають на емоціях людей».

«Я хочу, щоб ви не звертали увагу на представників деяких політичних сил, які вже як політики померли, а як люди вони зовсім не народжувалися. Я хочу, щоб ви не реагували на їхні гасла, на якусь фейкову зраду… Про них ніхто не пам’ятає, і це єдина можливість у них піймати цей хайп, але це не та тема, на якому ловлять хайп, тому що щодня ми втрачаємо наших людей… Ви мені довірили, ніякої зради не буде», – зазначив президент.

«Не вірте нікому, війною ніхто нікуди не хоче піти, втрачати ще сотні тисяч людей, ми не можемо цього собі дозволити. Тому – тільки дипломатія. А якщо не буде цього діалогу, як там кажуть: «Який може бути діалог у Зеленського з Путіним?». Ви знаєте, без цього діалогу можна, але це як біг на біговій доріжці. Тобто ти бігаєш, калорії втрачаєш, але ти на місці. Ми не хочемо стояти на місці», – заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, зустріч у «нормандському форматі» запланована на 9 грудня.