Олег Ляшко / фото УНІАН

Бориспільська місцева прокуратура повідомила охоронцеві Олега Ляшка про підозру у пособництві при нападі на народного депутата Андрія Геруса.

Читайте такожЗахисником Ляшка у суді стала адвокат підприємства Ахметова – ЗМІ

Інформація про підозру з'явилася на сайті Прокуратури Київської області. Мова йде про ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 346 КК України – пособництво умисного нанесення народному депутату України легких тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю.

Відео дня

«За даними слідства, 06 листопада поточного року підозрюваний спільно з колишнім народним депутатом у приміщенні міжнародного аеропорту «Бориспіль» сприяв вчиненню злочину проти діючого народного депутата України.», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Прокурор буде клопотати у суді про домашній арешт підозрюваному.

Нагадаємо, 6 листопада екс-нардеп Олег Ляшко побився з чинним нардепом від "Слуги народу" і головою парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Ляшко звинуватив Геруса в тому, що той, мовляв, лобіював відкриття українського ринку для російської електроенергії. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через бійку Ляшка з Герусом.

18 листопада Ляшко було повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв'язку з її державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Суд відмовився брати Ляшко під варту, відпустивши «радикала» під особисту поруку нардепів Сюмар та Волинця.