Як заявив Загороднюк, головна мета – це членство в НАТО / фото УНІАН

Невдовзі опублікують програму реформи Збройних сил України, розроблену новою командою Міністерства оборони спільно з урядом.

Як повідомляє Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, про це сьогодні під час урочистостей з нагоди святкування 28-ї річниці Збройних сил України заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Читайте такожЗеленський підписав закон про введення нових звань за стандартами НАТО для сержантського і старшинського складу«Невдовзі плануємо опублікувати програму реформи Збройних сил України. Про більшість тих речей, які відбуватимуться, ви знаєте, також деякі є новими. Але головним є те, що ми не відходимо від нашої головної мети – це членство в НАТО і відповідність стандартам Альянсу», – повідомив міністр оборони.

Відео дня

Загороднюк зазначив, що «слід виокремити політичну частину, яка є доволі складною, адже деякі країни виступають проти того, аби Україна була в НАТО. Але насправді ці країни просто не до кінця розуміють, звідки насправді витікає загроза. Тим не менш, цей процес ми продовжуємо».

Міністр оборони зауважив, що шлях до набуття Україною членства в НАТО чітко визначений і є незворотнім.

«Цей шлях був визначений не вчора, не місяць тому і навіть не три. Він був визначений ще декілька років назад і ми йтимемо саме ним, бо це шлях розвитку, шлях підвищення боєздатності ЗС і сил оборони. Такі трансформації жодна армія світу ще не проходила. Навіть ті армії, з якими ми зараз співпрацюємо, наприклад країн Східної Європи та Балтії, не реформувалися під час війни. Звичайно, їм було набагато легше, адже вони це робили в умовах миру. А по нам щодня стріляють, щодня ми захищаємося і робимо свою роботу», – зазначив Загороднюк.

Міністр оборони зазначив, що «абсолютна більшість цивільного населення стоїть за те, щоб здійснювати трансформацію, переходити на стандарти НАТО, робити нашу армію більш боєздатною, сильнішою, та готовою до виконання всіх завдань».

Раніше УНІАН повідомляв, що Венгрия продолжит блокировать переговоры о членстве Украины в НАТО.