REUTERS

У Європейському парламенті похвалили нову українську владу за амбітні кроки, спрямовані на євроінтеграцію.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву глави делегації комітету з міжнародних справ Європарламенту Девіда Макаллістера, що відвідала Україну 5-7 грудня.

Читайте такожЗеленський про можливий вступ до ЄС: Україна вже є частиною європейської сім'ї

Відео дня

«Ми висловили вдячність за амбітний європейський порядок денний і за заходи, вже ухвалені для забезпечення ефективної координації між різними установами задля реалізації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною», – цитує видання слова Макаллістера.

Він наголосив, що українці чекають від нової влади «перетворення країни у сучасну, прозору, добре функціональну демократію», а угода про асоціацію з ЄС є вирішальною для досягнення цього.

«Зі свого боку, ми будемо продовжувати прагнути зробити все можливе, щоб наблизити Україну до ЄС», – пообіцяв Макаллістер.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Матті Маасікас не сумнівається в тому, що Україна стане членом Євросоюзу.

"Я розкрию один невеликий секрет. Я, як новопризначений посол ЄС, передавав вірчі грамоти президенту Зеленському. І на цій церемонії президент запитав мене саме про це. Моє особисте переконання - що ми з ним обидва доживемо до того дня, коли це станеться. Але зараз, як ви добре знаєте, це питання не перебуває на столі переговорів", - сказав Маасікас.