Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на переговорах у Парижі першочергово порушить питання щодо повернення полонених, припинення вогню та виведення бандформувань з території Донбасу.

Про це повідомила у Facebook голова прес-служби Офісу президента Юлія Мендель.

Читайте такожРазумков про "нормандську зустріч": червоні лінії будуть дотримані

Відео дня

«Перші три кроки, які підніме президент Зеленський на зустрічі в Парижі: терміни і умови повернення полонених українців, справжнє, а не фейкове припинення вогню, і, звісно, виведення чужих військ і бандформувань з території Донбасу», - написала вона.

Мендель зауважила, що перші два питання безпосередньо стосуються людського життя, а тому вони найважливіші.

«Останнє - умова для проведення виборів на Донбасі. Їх проведення, в рамках виборів по всій території України, може відбутися, тільки коли там не буде чужих військ та незаконних збройних формувань. Так говорить закон України і проста логіка: не зможуть на Донбас зайти українські партії, не зможуть там бути міжнародні спостерігачі, не зможуть люди проголосувати відкрито і незаангажовано під дулом автоматів. Спочатку - наш кордон, потім - вибори, адже це наші території, а місцеві вибори проходитимуть по всій Україні», - наголосила голова прес-служби Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня 2019 року в Парижі запланована зустріч у «нормандському форматі» лідерів України, Німеччини, Франції та РФ.

7 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що влада готова до будь-якого розвитку подій у контексті переговорів у «нормандському форматі».

«Якщо ми домовимося; якщо ми домовимося частково; якщо ми не домовимося», - уточнив він і запевнив, що «жодної здачі національних інтересів, жодної капітуляції» президент України не допустить.