REUTERS

Радниками президента України Володимира Зеленського під час сьогоднішньої зустрічі в Парижі лідерів країн "нормандської четвірки" будуть, зокрема, голова Служби безпеки України Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

Про це журналістам у Парижі повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, українська делегація досить велика, зокрема у її складі в якості радників президента на саміті будуть присутні Баканов, Аваков, Хомчак та інші.

Відео дня

Як сказав Тимошенко, в залежності від теми обговорення радники президента, присутні на зустрічі лідерів "нормандського формату", можуть змінюватися.

Читайте такожВ Офісі президента підтвердили зустріч Зеленського з Путіним

За словами Тимошенка, у складі української делегації - міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, виконавчий директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, які за необхідності будуть брати участь в обговоренні газових питань.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 грудня, у Парижі Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорять можливі кроки до встановлення миру на Донбасі.

Зеленський на переговорах має намір в першу чергу торкнутися питання повернення полонених, припинення вогню і виведення бандформувань з території Донбасу.