Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків на брифінгу за результатами вчорашнього засідання Національної ради з питань реформ.

Відео дня

«До 27 травня команда, яка складається з секретаріату Кабінету міністрів України, Міністерства фінансів і Адміністрації президента, спільно з проектним офісом реформ вироблять більш детальну концепцію реформи держслужби. Звернення Кабінету міністрів буде направлено в Європейський Союз. А після цього - є бачення Європейського Союзу, як реалізувати фінансово можливість підтримки реалізації реформи держслужби», - сказав він.

За словами заступника голови АП, Представництво Євросоюзу в Україні висловило готовність надати відповідну фінансову допомогу.

Читайте такожКабмін скасував обмеження зарплат для чиновників, які скоротили штат

Як повідомляв УНІАН, уряд створив робочу групу з внесення поправок до законопроекту про державну службу, поданого на розгляд Кабінету міністрів 17 січня. Метою є реалізація перехідної моделі підвищення зарплат держслужбовців із урахуванням діючих бюджетних обмежень.

За словами Шимківа, зміни можуть торкнутися зняття обмежень на оплату праці співробітників держкомпаній та її прив'язки до результатів діяльності, а також створення моделі оплати праці держслужбовців із метою поступового підвищення відповідно до ситуації в українській економіці.