Лідери продовжили обговорення актуальних питань порядку денного Україна – ЄС / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте такожУ Єврокомісії запевнили, що окуповані території не завадять зближенню України з ЄСЗазначається, що лідери продовжили обговорення актуальних питань порядку денного Україна – ЄС.

Відео дня

«Глава держави поінформував очільницю Європейської комісії про підсумки саміту у «нормандському форматі», який відбувся 9 грудня в Парижі, та наголосив на важливості виконання Російською Федерацією досягнутих домовленостей», – говориться в повідомленні.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення безперебійного транзиту газу газопроводами України та перспективам укладення нової угоди з Російською Федерацією. Домовлено продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Європейської комісії у тристоронньому форматі.

У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової програми розширеного фінансування президент України та президент Європейської комісії узгодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 мільйонів євро.

Володимир Зеленський також запропонував віднайти шляхи для якнайшвидшого підписання Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Раніше УНІАН повідомляв, що Євросоюз визнав Боснію і Герцеговину не готовою до членства.