Разумков хоче перевіряти прийняті Радою закони / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відзначає необхідність аналізу законів, які приймає парламент.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

«Важливо, щоб ми з вами давали оцінку тим законодавчим актам, які стали законами... Колись це відбувається за ініціативи народних депутатів України, іноді — за ініціативи Кабінету міністрів або президента. Однак, важливо розуміти, наскільки ефективно та якісно після цього працюють ці закони. Тому, я думаю, що треба проаналізувати ті законодавчі акти, які приймаються, і дивитися на їхнє реальне впровадження та те, як вони впливають на зміни в суспільстві», - сказав Разумков.

Відео дня

Він зазначив, що, якщо «щось не працює», то, можливо, необхідно виправляти «помилки, які були створені раніше».

Голова ВР також нагадав, що з нового року починає працювати система планування законодавчої діяльності у парламенті.

Читайте також"Слуга народу" відреагувала на побиття свого нардепа

Спікер також зазначив, що учасникам Погоджувальної ради надано інформаційні брошури щодо контрольних функцій і повноважень Верховної Ради, які підготував Апарат ВР.

«У цій брошурі також надані матеріали щодо доповідей, інформацій та звітів, які мають подаватися до ВР органами та посадовими особами держави, згідно чинного законодавства. Це, я думаю, стане в нагоді та допоможе ефективно вибудувати свою роботу головам комітетів, комітетам, головам депутатських фракцій та груп», - сказав Разумков.

Також спікер зауважив, що нещодавно відбулася певна «інформаційна кампанія» щодо того, що начебто у ВР минулого тижня «комусь не дали договорити, комусь вимкнули мікрофон». Разумков запевнив, що нікому мікрофон не вимикали, він закликав парламентарів вкладатися у відведений їм для виступів час задля того, щоб не було подібних «маніпуляцій».

Крім того, Разумков нагадав про «достатньо ганебні прояви поведінки» на засіданні аграрного комітету. «Я маю на увазі напад на народного депутата колишніми народними депутатами. Я сподіваюся, що також правоохоронні органи дали вже свою оцінку і доведуть це до кінця», - сказав голова парламенту.